Chip off the old block – Selfportraitfriday

Joskus kuvat löytyvät sattumalta, kun katsot jotain asiaa. Tässä tapauksessa meidän – mun ja Eliaksen kengät olivat vierekkäin terassin reunalla.

Poika sisälle syömään, pikaisesti jalustat, salamat ja kamera ulos mukaan. Pari testiäruutua, vähän säätöä valoille. Se oli siinä.

Tässä vaihdessa omaa strobisteluani oli ottanut tavaksi aloittaa aina samoilla asetuksilla. 1/200, f/5,6 ja ISO200. Salamavaloilla powerit about 1/16 täydestä tehosta. Nämä asetukset osoittautuivat monissa tapauksissa oikein hyväksi lähtökohdaksi, josta ei tarvinnut paljoa siirtyä.

Miten kuva valaistiin

Chip off the old block confisSaappaat valaistiin kahdella salamavalolla – toinen läpiammuttavan varjon kautta ja toinen sellaisenaan. Sontsan kautta tuleva salama toimii päävalona ja maassa oleva paljas salamavalo antaa filliä – siis täytevaloa.

Comments are closed