Offline – Selfportraitfriday

Kaikkihan on nykyään verkossa. Olemme yhdistettynä globaaliin tietoverkkoon, jossa hämärtyvät valtioiden ja mannerten rajat. Kuka tahansa voi olla hetkessä missä tahansa. Internetistä saa oikeastaan ihan mitä tahansa.

Älylaitteet, tabletit, puhelimet ja täppärit aikaansaavat sen että olemme koko ajan läsnä. Kävelin huvittuneena meidän taukotilan ohi yksi päivä ja nauranhdin kun kaikki ketkä tauolla tuolloin olivat istuvat niska kumarassa nenä kiinni puhelimen näytössä. Bussissa ja junassa näky on usein samanlainen.

Joskus on hyvä irroittautua. Olla off the grid. Kyllä se some siellä säilyy. Ota siis sinäkin verkkojohto irti ja hengähdä hetkeksi.

Miten kuva valaistiin

Offline confisKuva valaistiin kahdella salamavalolla. Päävalo tulee läpiammuttavan varjon kautta täyttäen edustan pehmeällä valolla. Valkoinen tausta on valaistu paljaalla salamavalolla, ideana saada aikaa tasainen valkoinen tausta.

Ilman taustan valaisua sontsasta taustalle päässyt valo olisi valaissut hieman taustaa, mutta se olisi jäänyt enemmän varjoon ja toistunut harmaan sävyisenä.

Comments are closed